Brian minter: nieuwe vaste planten die magie toe kunnen voegen aan elke schaduwtuin

Brian Minter: Nieuwe vaste planten die magie toe kunnen voegen aan elke schaduwtuin.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen direct in je inbox.

Begin je dag met Zonsopgang, direct in je inbox bezorgd.

Brian Minter: Nieuwe vaste planten die magie kunnen toevoegen aan elke schaduwtuin.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Brian Minter: Nieuwe vaste planten die magie kunnen toevoegen aan elke schaduwtuin.

Brian Minter: Nieuwe vaste planten die magie kunnen toevoegen aan elke schaduwtuin.

Opinie: Vaste planten leveren een grote bijdrage aan het hele jaar door schoonheid in een tuin.

Een ouderwetse favoriet, dicentra verdient nog steeds zijn plaats als schaduwtuin nietje.

Beoordelingen en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kan een affiliate commissie verdienen van aankopen via links op deze pagina.

Vorige week schreef ik over enkele van de bomen en struiken die rustige charme toe te voegen aan schaduwtuinen. Er zijn echter veel nieuwe vaste planten die magie kan toevoegen aan een dergelijke tuin. Ik ben een grote fan van het hele jaar door schoonheid, en dit is waar vaste planten zo'n grote bijdrage te leveren.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

In kustgebieden, eeuwiggroene euforgia's, met hun unieke gebladerte, komen nu in bloei. Hun levendige, hete limoen bloemen zal duren weken. Euphorbia characias Glacier Blue (gewaardeerd Zone 7) heeft die veelbegeerde blauw-tonige bladeren met witte randen. Ascot Rainbow is een van de meest winterharde, en zijn groene, gele en rood-getinte nieuwe groei is bijzonder aantrekkelijk. Een van mijn favorieten is Shorty, een compacte, pure blauw-foliagede variëteit met limoen bloemen die pop in het voorjaar. Euphorbia's prefereren dappled of lichter schaduw, en ze zijn ook een geweldige keuze voor containers.

We verontschuldigen ons, maar deze video heeft gefaald om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Nieuwe vaste planten die magie kunnen toevoegen aan elke schaduwtuin.

Evergreen heuchera's bieden, veruit, de breedste scala van kleuren. Van de heetste limoenen en de donkerste burgundies aan prachtige karamels en alles wat er tussenin, ze zijn de kleur sterren. De meer inheemse heucherella's zijn een beetje harder (hard tot Zone 5) en ze ontwikkelen prachtige kleurpatronen op hun gebladerte. De lievelingen van containers, heuchera's en heucherella's bloem in de lente met kleine, spiky, witte of roze dubbele bloemen op lange stengels, en opmerkelijk, al hun gebladerte verandert kleur gedurende het jaar, vooral wanneer de temperaturen schommelen van warm tot koel. Ook een deel van deze zelfde familie, Hardy inheemse tiarella's (foamflower) toler Zone 4 klimaat.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Mensen vaak vergeten over het gebruik van gras voor schaduwrijke locaties, dat is een schande omdat de enorme carex familie zal zorgen voor het hele jaar door schoonheid. Sommige van de meest populaire rassen zijn op de juiste wijze gebrandmerkt met de term Evercolor. Groeien 18 inch breed en hoog, in de winter de hete limoen bladeren van C. Evergold, met zijn zachte gele en groen-gerande bladeren, is de meest bekende variëteit, en C. Everlite heeft crème gekleurde bladeren met donker groene randen. Deze grassen zijn hard voor Zone 5, en zoals heuchera's, worden het best geplant in groepen van drie of meer. Ze maken ook fantastische container planten.

Hoewel niet altijd groen, Japanse bosgras (hakonechloa) is in een klasse op zich. Het groeit 18 inch hoog en breed, is winterhard tot Zones 5 en 6, heeft een zachte vloeiende gewoonte en presteert goed in droge schaduw en zelfs in vrij donkere situaties. Aureola voeg gouden kleur om schaduwrijke gebieden te tillen. heeft rijke gouden bladeren met bordeaux tips.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Brunneras worden gekweekt voor hun opvallende bladeren, maar hun mooie, Vergeet-Me-niet-achtige bloemen zijn niet te worden gereduceerd.

Columbines hebben een lange geschiedenis in schaduwtuinen, maar ze zijn ook zonverdraagzamer dan de meeste mensen beseffen. De lange, oudere rassen zijn vervangen door compacter (14 tot 18 inch) opties. De Aquilegia Winky serie biedt uitzonderlijke, langerdurende dubbele, semi-dubbele en enkele bloemen, en de kleur bereik en het aantal bicolours is uitstekend. Mijn andere favoriet is de Kirigami serie. Zijn meer compacte (12 inch), komt in dubbele, enkele en bicolour opwaartse bloesems en bloeien veel langer. Pollinators zijn sterk aangetrokken tot deze nieuwe rassen.

Geen ouderwetse Engelse tuin zou compleet zijn zonder de magie van vossenhandschoenen (digitalis). Groeiend overal van twee tot drie meter, heeft de Dalmation serie, een introductie van Kieft Seeds, topprijzen gewonnen in de Duitse proeven voor hun sterke gewoonte, lange bloei en onderscheiden zuivere kleuren. Candy Mountain, met zijn gespikkelde roze roze bloesems, is de eerste vossenhandschoen van zaad die opwaarts gerichte bloemen hebben. Dit jaar zijn er veel nieuwe rassen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Bloedende harten zijn een andere ouderwetse charmeur die is gekomen een lange weg. Ik hou van het gouden blad van de roze bloeiende Gouden Hart. De nieuwe Dicentra spectabilis Valentine, oorspronkelijk gefokt in B. heeft puffy, pure rode, hartvormige bloemen met witte bungelende tips. Koning van Harten is een van de nieuwe zon en warmte tolerante rassen, maar zijn nog steeds heel thuis in gedeeltelijk schaduwrijke gebieden. Vuureiland en Dicentra eximia hebben allemaal prachtige varen-achtige bladeren om te genieten zodra de bloemen klaar zijn. Een verzameling van verschillende rassen maakt een prachtige aanvulling op schaduwrijke of gedeeltelijk zonnige locaties.

Honorine Jobert is een elegante Japanse anemoon. Ze werken prachtig als snijbloemen.

Ill nooit vergeten de laat-gerenommeerde Britse tuinman Christopher Lloyd komen naar onze tuin en het maken van de verklaring dat hij, ondubbelzinnig, dint als astilbes. Helaas, het was juni, en we hadden honderden van hen in bloei in de tuin. Ik was heel opgelucht en verheugd toen, aan het einde van de tour, zei hij: Youve veranderde mijn gedachten op astilbes. Vandaag, met zo veel soorten, maten (van grond covers tot hoge vormen) en verschillende bloeitijden, astilbes zijn een must voor schaduwrijke vlekken, waar ze langer zullen presteren als ze veel water krijgen. Ik hou vooral van de Visions-serie voor zijn compacte groei (15 inches), de Zone 4 Hardiness, zijn lichte geur en zijn zeer volle, robuuste bloemenklonten in vele kleuren.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Brunna's zijn enkele van de hedendaagse heetste schaduw planten. Jack Frost, met zijn gespikkelde zilver en groen blad, en het levendige zilver van B. Silver Heart, vele nieuwe introducties blijven indruk maken. De laatste jaren nieuwe introducties (beide winterhard naar Zone 3), B. Jack of Diamonds en Queen of Hearts, met hun enorme, indrukwekkende bladeren, hebben echt veranderd het spel. Deze droge schaduw juwelen, met hun vroege bloei, blauw, vergeet-me-niet-type bloemen en zilveren bladeren, voegen vibrantie aan schaduwtuinen.

Onze grootmoeders hadden ouderwetse longria's in hun tuinen die groen en zilveren bladeren hadden gespikkeld en vroeg bloeiden met roze en blauwe bloemen. Helaas waren ze gevoelig voor meeldauw. Majeste, Pretty in Pink en Mrs. Moon, zijn meeldauw resistent, winterhard tot Zone 3 en houden hun indrukwekkende bladeren de hele zomer.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Een andere vergeten favoriet is dorrenwort of epimedium. Een van de beste collecties die ik gezien heb is bij Van Dusen Gardens waar het gebruikt wordt als onderplanting om veel van hun schaduw-liefhebbende struiken te accentueren. Hardy tot Zone 5, ze hebben kleine, sterrenachtige bloemen in roze, rood, wit en geel, en mooie bladeren die later in het seizoen een mooi brons draaien.

Als het een pronkstuk dat je nodig hebt, de grotere ligularia's, met hun enorme bladeren in groen of bordeaux en opvallende gele bloem spikes of clusters, zijn ideale kandidaten. Hardy tot Zone 3, ze maken een spectaculaire wow-display.

Een van de glanzende bakens van kleur in elke schaduwtuin is de 2020 Plant van het Jaar: Aralia cordata Sun King. Groeiend tot drie voeten en winterhard tot Zone 3, Zon Koning is een enorme, tropisch uitziende, gouden gebladerde wonder dat licht op elke schaduwrijke hoek.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Terwijl we verhuizen naar de late zomer en herfst, hebben we de neiging om veel van de kleur in onze tuinen te verliezen. Dat is wanneer Japanse anemonen spelen zo'n belangrijke rol. Hardy naar Zone 4 en komen in tinten van roze en wit, ze beginnen te bloeien in augustus en blijven goed in vorst met massale vertoningen van kleur. De oudere rassen groeien drie tot vier voet hoog en zijn nog steeds een van de beste tuinplanten. Meer compacte rassen zijn beschikbaar, maar de grotere rassen dragen de dag. Honorine Jobert is mijn favoriet.

Dit is slechts een gedeeltelijke lijst van de vele prachtige vaste planten die elke schaduwtuin zal verlichten. Het oude concept dat schaduw uitdagend kan zijn wordt door deze en vele andere prachtige schaduw-liefhebbende vaste planten verdreven. Alle bestuivers, vlinders en kolibries zullen dankbaar zijn als je deze speciale planten kunt toevoegen aan je schaduwtuin.

Deel dit artikel in je sociale netwerk.

Brian Minter: Nieuwe vaste planten die magie kunnen toevoegen aan elke schaduwtuin.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als je het niet ziet, kijk dan alsjeblieft in je spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline News zal binnenkort in je inbox zitten.

We kwamen een probleem tegen waarbij je je aanmeldde.

6: 946 nieuwe gevallen, 11 sterfgevallen over drie dagen

Dan Fumano: Vancouver politie zal geen COVID-19 vaccinaties nodig hebben, in tegenstelling tot andere afdelingen.

COVID-19: Delta variant meer een zorg dan Omicron: B.

Foto's tonen belachelijk grote goudvissen die Canadese haven overnemen nadat ze in het wild zijn vrijgelaten.

paar heeft twee appartementen in hun huis een voor haar kinderen, een voor zijn.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren voordat te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben ingeschakeld e-mail notificaties zult u nu een e-mail ontvangen als u een antwoord op uw reactie, er is een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Chinese waaierpalm - Trachycarpus Fortunei 190 cm stamhoogte.

Er zijn veel verschillende soorten gronden te krijgen, maar wij raden aan om een beetje te investeren in grond die gericht is op de palmboom: Mediterrane Voedingsgrond, van Florentus.

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Hij komt tegenwoordig in veel tropische en subtropische gebieden over heel de wereld voor en is een zeer populaire kamerplant geworden. Kokosnoten komen meestal voor in zand, maar kunnen ook op een grote verscheidenheid aan bodems worden gekweekt. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Phoenix canariensis - Canarische Dadelpalm.

Die persoon zorgt ervoor een hoogwaardig product in te kopen, wat meestal iets meer kost, maar dan heeft het een grotere kans om mooi te blijven, te overleven en groot te worden.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Terwijl de planten die het meest verwant zijn aan de kokosnoot werden gevonden in Noordwest Zuid-Amerika, was de kokosnoot voor Columbus slechts bekend op een klein deel van de Pacifische kust en helemaal niet op de Atlantische kust van Zuid- of Midden-Amerika. Er zijn namelijk meer planten met een typisch tropische look die geschikt zijn voor ons winterklimaat. 's Zomers kan een palmboom het beste elke dag water krijgen. Meest belangrijke informatie over palmboom verzorging. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

China of Korea inkopen die bijna niets hebben meegemaakt, alleen maar plezierige temperaturen, en die in Nederland niet veel kunnen verdragen.

Wanneer u een palmboom aanschaft gaat u eigenlijk een beetje een verzorgingscontract aan. Hoe u ze kunt herkennen, hoe de bladeren eruitzien, de palmen familie, en over de groeigebieden. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Dit artikel is opgezet door Teeninga Palmen. Deze zeer bekende palmboom komt uit de Himalayas van Noord-Indië tot Noord-Thailand en China, en kan overal gevonden worden in matige en sub-tropische klimaten over de hele wereld. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Dit is een palm met schitterend zilverblauwe bladeren die diep ingesneden zijn. Chinese waaierpalm - Trachycarpus Fortunei 30 cm - 40 cm stamhoogte.

Als laatste raden wij voor de kamer de Maurelli aan, de Rode Bananenplant.

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

Ben je op zoek naar een boom die de vorst goed kan verdragen? Dan zijn winterharde palmbomen, zoals de Trachycarpus, de perfecte keus. Andere palmboomsoorten hebben bijv. Palmbomen worden dus al minstens 6000 jaar gecultiveerd!. Yucca's, afhankelijk van hun leeftijd, breiden uw tuin uit met een echte woestijnlook. Chamaedorea elegans - Mexicaanse Bergpalm. Deze palm komt oorspronkelijk uit Californië en Texas, en is langzaam groeiend. com gelden niet voor het gehele assortiment. De onderste bladeren worden vanzelf dor, dat is de natuurlijke manier waarop hij groeit.

De palmboom is erg bekend op televisie wanneer u kijkt naar reisverslagen van Hawaï en andere tropische landen.

In de winter hoeft een palmboom wanneer hij in de kou staat bijna geen water te krijgen. Daarin staat alles beschreven wat er maar beschreven kan worden over de verzorging van palmbomen, en specifieke palmbomen, en andere Mediterrane planten. Deze palmboom komt uit Zuid-China, Japan, Taiwan en andere plekken in die buurt, en kan temperaturen verdragen tot max -3 graden. Vermijd kasplanten en vermijd planten die alleen een warm klimaat hebben gekend. Voor de extra gedetailleerde informatie raden wij u aan om in onze encyclopedie te kijken. Winterharde Palmboom Trachycarpus Fortunei tot -18 met een stam van 60-80 cm totale hoogte 160 cm. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Dit hoofdstuk legt uit hoe u een goede keuze maakt voor uw specifieke situatie, waar u om moet denken, en tips over hoe u een omgeving mooi Mediterraans kunt maken.

Dat betekent regelmatig water en soms een beetje bijvoeden, en bij extreme winter de palm beschermen.

Palmen met Palm Focus, Olijfbomen met Olive Focus en andere soorten met Ultra Focus. Bloomique | Cycas 'Revoluta' - Vredespalm per 2 stuks - Binnen- en buitenplant in kwekerspot 12 cm - Hoogte 50 cm. De Sabal is populair vanwege dat hij temperaturen kan verdragen tot -8 graden. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmboom informatie

Er is eigenlijk maar één soort Areca.

Hij is er gemakkelijk te verzorgen.

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Dat is zo bepaald door fossiele opgravingen, waar de archeologen palm fossielen hebben ontdekt. De kluit mag bij vriestemperaturen niet nat zijn, dus zorg voor een plantenbak die water kan weglekken. Hij komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Australië en kan gevonden worden in menig nat tropisch gebied. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. In tegenstelling tot een gewone boom is dit niet zomaar een willekeurige vertakking. De volgende soorten zijn zeer geschikt om in een kamer of kantoorruimte te houden bij voldoende licht:.

Dit ziet u vaak bij volwassenere palmbomen met een stam, dat die vol zit met oude afsnoeipunten.

Creëer een tropische sfeer in de tuin met een mooie palmboom. Chamaerops humilis Vulcano - Europese dwergpalm Vulcano. Hij kan gebruikt worden in kantoren, woonkamers, kassen en kan in de zomermaanden buiten geplaatst worden. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. De allerbekendste palmboom, u raadt het al, is de Kokospalm. Cycas 'Revoluta' - Vredespalm per stuk | Binnen- en buitenplant in kwekerspot 12 cm - 50 cm. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Gelukkig zijn er ook soorten die gecultiveerd zijn om ons klimaat aan te kunnen. Als hij niet op tijd genoeg water krijgt gaat hij zijn bladeren opdrinken, wat ervoor zorgt dat hij gaat afsterven.

Of vanwege de vruchten, de heerlijke dadels van de dadelpalm, of de lekkere voedzame kokosnoten van de kokospalm, en meer soorten met vruchten.

De bodem voor het wortelgestel moet ook goed zijn. Sommige komen zelfs ook echte banaantjes aan, afhankelijk van verzorging en omgeving. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Heeft hij bijna nooit bijvoeding gehad, een slechte bodemstructuur, en optimale weerstomstandigheden, dan raden wij af deze palm te kopen. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. De kokosnoot is grotendeels aangepast aan de tropen, en wordt geassocieerd met de kust en dus met land in de buurt van de zeespiegel. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Bij de warme dagen, wanneer in de volle zon, heeft een palm zelfs elke dag of 2x per dag water nodig.

Hij heeft wel wat weg van de Trachycarpus fortunei. Hij heeft een bijzonder uiterlijk. In dit hoofdstuk geven wij een hoofdselectie van de bekendste palmboomsoorten die gecultiveerd worden, en daarvan een selectie met korte uitleg. Maar, vanwege de hogere temperatuur, vooral in de nacht, komen er wel een aantal meer soorten palmbomen beschikbaar om te houden. Meer dan tweederde van palmbomen leeft in tropische wouden.

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

Palmbomen kunnen ook in graslanden, vaak waar er water is, en ook in woestijnoases.

Ook kan een palm ziek worden, met bijv. De bladeren van deze palm zijn stug en stevig, waardoor hij goed tegen wind kan of tegen een stootje. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Veel mensen hebben zich voorgenomen hier in Nederland hun zwembad of Mediterrane tuin een echt mooie ontspannende tropische look te geven, en mogen daarvan genieten. Of u bent zelf in het buitenland geweest en hebt deze majestueuze bomen mogen meemaken. Deze heeft een ovaal groot blad aan het einde van de tak, met wat inkepingen. Deze geweldige tropische palm stelt niet veel eisen en kan zowel in huis als op een kantoor gebruikt worden. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Hij zou daarom ook in de zomermaanden buiten geplaatst kunnen worden.

Ook gaan we het over de meest populaire palm hebben die het meest verkocht wordt hier in Nederland: de Trachycarpus fortunei.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen in onze webwinkel van winterharde palmbomen en andere winterharde mediterrane planten. U kunt alles over deze plant vinden in onze encyclopedie. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Geef 1x per 4 dagen water, en niet teveel, anders kan de kluit bevriezen en afsterven. Staat hij binnen? Dan wenst hij zeker een plekje bij een raam waar de zon goed doorheen schijnt.

Bij sommige soorten hebben mensen de stam bewerkt door de buitenste laag eraf te halen waardoor ze allerlei gladde lagen laten zien die elkaar gedeeltelijk overdekken.

Sommige exemplaren kunnen toch tot 2 meter groot worden. Anderen zochten ook: trachycarpus fortunei. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. De Palmboom is een bijzondere boom die interessant is geworden doordat er soorten zijn die wij hier in Nederland kunnen laten groeien, en daarmee dus een tropische look kunnen geven aan onze tuin of kamer. Hij kan temperaturen verdragen tot -13 graden.

Agaves, net als de Yucca geven een woestijnlook aan de tuin.

Anderen zochten ook: trachycarpus fortunei. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. U kunt altijd later nog voor groter gaan. In de winter, wanneer de palm buiten staat, hoeft dit niet, omdat de palm dan bijna niet groeit, maar in een soort van winterslaap verkeert. Of wat dacht u van de winterharde Sempervivum (foto), een vetplantje die niet stuk te krijgen is en steeds uitloopt. Vanuit onze passie hebben wij veel kennis opgedaan over palmbomen en Mediterrane planten, en kunnen wij u professioneel te woord staan met informatie en hulp. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Maar wat hem bijzonder maakt is zijn sierlijke uiterlijk. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen