Cissus antarctica: hoe te groeien en te zorgen voor kangaroo vine

Cissus Antarctica: Hoe te groeien en te zorgen voor Kangaroo Vine.

Cissus Antarctica: Hoe te groeien en te zorgen voor Kangaroo Vine.

Heb je ooit wilde een plant alleen maar om erachter te komen dat het niet zou werken? Misschien wilde je klimop alleen om te ontdekken dat het giftig was voor uw huisdieren.

Of misschien wilde je druiven telen maar ontdekte hoeveel werk ze kunnen vereisen.

(SIS-us an-tarc-tic-ah), is beter bekend als kangoeroe wijnstok. Deze druif familielid komt uit Oost-Australië, is vrij weinig onderhoud, en lijkt op klimop.

Kangaroo wijnstok (soms ook wel kangoeroe klimop of waterstok) is een trots lid van de.

familie en misschien wel de meest bekende plant in zijn geslacht, die tussen 324 en 444 verschillende soorten.

Youll vaak vinden deze vaste plant vermeld onder het pseudoniem van.

zijn relatief gemakkelijk te verzorgen, aantrekkelijk, en in staat om binnen en buiten te worden gekweekt, er is genoeg om lief te hebben met deze plant.

Deze prachtige snelgroeiende planten of wijnstokken kunnen worden getraind op verschillende oppervlakken zoals bamboepalen met behulp van zijn sterke tentakels, maar het kan ook kruipen langs de grond.

Buitenshuis, zal de plant over het algemeen meer dan 13 voet hoog bereiken of zich uitstrekken tot bijna 20 voet.

Binnenshuis, het zal over het algemeen houden tot een meer hanteerbare grootte van 6 1⁄2 tot 9 2/4 voet.

Een snel teler, de wijnstokken zijn bekend om een diameter van 3 inch te bereiken.

Maar de echte attractie is de ovale, donkergroene bladeren, die glanzend zijn en gekarteld op korte, roodachtige stengels.

Elk blad kan tussen 3 en 6 centimeter lang zijn, heeft een leerachtige textuur, en de onderkanten zoals veel van de plant zijn bedekt met roodbruine tot roestkleurige haren.

De kans bestaat dat je deze planten niet ziet bloeien die een lichtgoud tot gele kleur zijn en minder dan een inch doorsnee meten.

Er is een goede kans dat de plant helemaal niet bloeit als ze binnen groeit.

Echter, als je geluk hebt deze plant te zien bloeien van de lente in de zomer, zullen de bloemen plaats geven aan kleine ronde bessen van rond inches doorsnee.

Deze blauwachtige zwarte bessen zijn eetbaar en geven deze plant meer waarde dan alleen lijkt.

is haar vermogen om zich aan de meeste lichtomstandigheden aan te passen.

Het doet het niet goed in volle zon, het verbranden van de bladeren.

Echter, het gedijt in heldere, indirecte lichtschaduw, gedoffeld zonlicht, gedeeltelijke schaduw, en kan zelfs zware schaduw van 2 uur of minder zonlicht per dag aan.

Warm en droog zijn twee vijanden van de kangoeroe wijnstok, hoewel het kan omgaan met droogte omstandigheden.

In plaats daarvan, een matige tot hoge vochtigheidsgraad is het beste, met gemiddelde huishoudelijke vochtigheid goed werken.

Als je vermoedt dat het niet genoeg krijgen, zorg ervoor dat de vochtigheid door mist of een bevochtiger. Houd de plant uit de buurt van centrale verwarming of andere vormen van kunstmatige warmte die vocht uit de lucht.

En over heet gesproken, kangoeroe klimop is het best buiten geplant in USDA hardness zones 10a tot 11b.

Gedurende de groeiperiode, geniet het temperatuurbereik van gespeend tot 75° graden Fahrenheit maar kan lijden als temperaturen hoger dan 59° graden Fahrenheit tijdens zijn slapende fase.

Een temperatuur van 55° graden Fahrenheit is over het algemeen de voorkeur terwijl het rust en daalt tot 40° graden Fahrenheit is aanvaardbaar. Toch, het kan alleen omgaan met korte perioden van blootstelling aan temperaturen tot 32° graden Fahrenheit voordat permanente schade.

Kangaroo wijnstok verkiest te zijn in gelijkmatig vochtige maar niet natte grond.

Bij het gebruik van de week-en-droge methode (en waarom zou je niet?), water wanneer de grond droog 1⁄2 inch omlaag is.

Het kan droogte omstandigheden verdragen voor 2 tot 3 dagen en kan gevoelig zijn voor leidingwater als gevolg van de aanwezigheid van kalk.

Snijden in de winter, besproeien maar vaak genoeg om de grond te houden van volledig uitdrogen.

Een 1/2 sterkte uitgebalanceerde vloeibare huisplant meststof is perfect voor deze plant, voorzien elke 2 tot 3 weken in het voorjaar en de zomer. Volg de instructies op de verpakking.

De sleutel tot goede bodem voor kangoeroe wijnstok is leemrijk en goed gedraineerd.

Het kan zandig of klei zijn, zolang er veel organisch materiaal aanwezig is, en de wijnstok kan groeien in een ongelooflijk grote pH bereik van 5.

Een goede indoor mix ontworpen voor Afrikaanse Violets moet goed binnen werken. Buitenshuis nemen uw favoriete potgrond en voeg bladmulch en grof zand bij een verhouding van 6/3/1.

Een dunne laag organische mulch zal niet alleen de wortels isoleren, maar helpen bij het leveren van extra voedsel.

Potted planten moeten elke lente in een pot met een grootte van één groter.

Vermijd het geven van hen te groot van een pot, of ze zullen proberen om het te snel te vullen.

Ook, zodra een kangoeroe wijnstok is gevestigd in een locatie, het niet graag worden verplaatst van die plek, zelfs wanneer gepot.

Deze wijnstok over het algemeen hoeft alleen licht snoeien in de late zomer.

Echter, als er veel gevallen bladeren aanwezig zijn, zult u moeten snoeien ze agressiever.

Zorgzaam voor de Grape Ivy Cissus Rhombifolia.

Je mag de zaden van deze plant planten als je geluk hebt om het te bloeien.

Voor de rest van ons, stam stekken in de lente zal de beste manier om kangoeroe wijnstok voort te planten.

Terwijl deze plant een kleine tolerantie heeft voor droogte en kou, is het ook kwetsbaar voor droge lucht en kalk.

Mealybugs, schaal en spinmijt kunnen de plant in zeldzame gevallen infesteren, en de enige echte ziekten om op te letten zijn wortelrot en schimmelinfecties.

De bessen van deze plant zijn eetbaar, en zijn beschouwd als niet-toxisch voor mensen en huisdieren. Maar, het sap kan huidirritatie veroorzaken bij gevoelige individuen.

Een zeer winterharde en snelgroeiende wijnstok gemakkelijk getraind, kangoeroe klimop is een perfecte vervanging voor klimop planten.

Het wordt gewoonlijk gebruikt om oppervlakken te beklimmen of op steunpalen en gebruikt als kruipende grondbedekking.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame te maken en te koppelen aan Amazon.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Deze kunnen tot op de stam afgeknipt worden.

Beide exemplaren (zowel die vorig jaar is aangeplant als de nieuw aangeplante) vormen nu speren die uiteindelijk voordat ze uitvouwen compleet verdorren en uiteindelijk bruin worden. Belangrijk hierbij is dat er voldoende gaten onderin de pot zitten voor de afwatering. Hoe verwijder je de oude al eerder afgekorte bladstengels van een Trachycarpus fortunei het beste? Was er al mee begonnen maar tot hoever mag je dit uitvoeren?. U doet er tevens goed aan om hem rijkelijk te bewateren en regelmatig te benevelen. De drainage van de pot is verder goed het water kan goed weg.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

het mogelijk kapot waaien van blad. De bladeren van palmbomen verschijnen uit de kop van de stam. Hierdoor kan de winterharde palmboom blijven ademen, en voldoende vocht opnemen. De palmen staan in de volle grond. Daarom is het belangrijk dat de palmbomen die in potten of in kuipen zitten genoeg water krijgen (niet teveel, maar zeker ook niet te weinig). Er is geen palm taaier dan deze palmboom. Wij gebruiken een cookie op onze website die noodzakelijk is voor de afhandeling van uw bestelling. De binnenkant van de palm stam, heeft geen jaar ringen zoals andere bomen maar kleine draadjes.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.

Deze tor heeft nogal wat palmen slachtoffer gemaakt in Spanje. Chinese waaierpalm - Trachycarpus Fortunei 190 cm stamhoogte. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Het overtollige water moet goed de grond in kunnen trekken, zodat de Trachycarpus fortunei palmboom niet met de wortels in het water blijft staan.

Chinese waaierpalm - Trachycarpus Fortunei 50 cm stamhoogte.

Wij hebben een groot assortiment van potten die u speciaal voor de palmbomen kunt gebruiken. Ook krijgt de palm een extra groeispurt als hij in het voorjaar gesnoeid wordt. Palmen houden het liefst van een plaats beschut tegen veel wind. Dit verschijnsel is een gevolg van ijzergebrek. De palm heeft een flinke bladerbos, maar deze is nu gaan hangen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmboom verzorging

Ik heb een vraag over de bloemen van de trachycarpus fortunei.

Palmen met een handvormig blad worden waaierpalmen genoemd, palmen met een veervormig blad worden vederpalmen genoemd.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Daarom is beschermen en droog houden van het groeipunt gedurende de winter van belang. We zijn verhuisd en heel blij met 2 palmbomen in de tuin. Hiervoor verkopen wij een speciale palmbomen potgrond / substraat. De uitgedroogde kunt u wegknippen. Hun maximale dikte bereiken ze al vrij snel achter hun groeipunt. In de winter kan de grond waar de winterharde palmboom staat permanent bevroren raken, waardoor de winterharde palm geen water meer op kan nemen en dit terwijl de verdamping via de bladeren gewoon door blijft gaan. Ook de grondmicroben spelen een grote rol in het gehele verterings-, en bemestingsproces. Alleen, bij de verzorging van de palmbomen is helaas nog veel onduidelijkheid.

Heeft u uw winterharde palm buiten in een pot staan? U kunt dan uw Trachycarpus fortunei in de winter beschermen door de voet van de palm te bedekken met stro en daarna met jute omwikkelen.

Mogen de zaden in de zomer al uit de palm geknipt worden in deze tijd juli. komt voor in de tropen en de subtropen, met als belangrijkste centra het Amazonegebied en de Indo- Maleisische gebied. Dit zal gezien de grote hoogte binnenkort niet meer mogelijk zijn. Aanbevolen ter ondersteuning van de verzorging. Ze groeien goed,heb mooie oranje kleurige bloemen eraan. Wij hebben onze palmen niet ingepakt. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Palmen in hun natuurlijke leefomgeving krijgen 1x in de zoveel tijd echt een stortregen over zich heen (in bijv.

U snijdt dan ongeveer 1/5 deel onderaan de wortels in schijven weg.

Vaak is dit om de vier a vijf jaar. Op tijd bewateren en genoeg en niet teveel is ook belangrijk. Wij hebben 3 weken geleden in spanje 21 washingtonia palmen van een kwekerij naar ons landje verplaatst. jute, oude lakens, dennentakken of rietmatten. Kan iemand mij vertellen wat ik hiermee moet doen?. Zou het helpen als ik een deel van de bladeren zou snoeien? Of kan ik beter niet snoeien?.

U kunt de bladeren verwijderen wanneer het blad helemaal bruin/geel of lelijk geworden is.

Trachycarpus fortunei ( winterharde palmboom). bemest wordt zoals beschreven, dan zullen er niet snel gele bladeren optreden. Het is wel erg belangrijk dat het water in de pot kan weglopen. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Als de wortels beter ontwikkeld zijn zal de palm ook weer gewoon balderen aanmaken. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

Wel is rekening gehouden met de plant richting.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Een goede plek voor een palm verschilt per soort. Dit is de reden dat de planten niet voldoende water op kan nemen. Beter is om de grond met potgrond te verrijken, (bemenste) tuinaarde is niet geschikt en slecht voor vele planten als de wortels ermee in aanraking komen.

Zolang het groeipunt niet beschadigd is, kan een palm weer uitlopen en nieuwe bladeren maken.

Individuele bladeren verschijnen het hele jaar lang. Dit is overigens normaal, er verschijnt straks vanaf de lente weer nieuw blad tot eind september. komt oorspronkelijk uit China, waar hij in de bergen tot wel 2500 m boven de zeespiegel groeit. heeft meerdere functies te vervullen. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Deze Chinese winterharde palmboom heeft mooie waaiervormige bladeren en wordt  inmiddels wereldwijd gekweekt. Het is ook mogelijk u palm in dezelfde pot terug te zetten. Nee dat gaat niet, u kunt de groei niet tegen houden. Palmen die uit de grond komen doen er in de regel tot 2 jaar over om een goed wortelgestel te groeien.

Verplanten betekent namelijk altijd een aanslag op de gezondheid en vitaliteit van een plant.

In principe zou de winterharde palm overal kunnen staan mits de grond goed gedraineerd is. Kan ik ze met iets beschermen,of moet ik dit zo laten. U kunt dan de hele tros afknippen en de zaden eventueel in het voorjaar zaaien. Probeer de plant zo lang mogelijk buiten te houden en als de temperatuur echt naar beneden gaat dan pas overwinteren. Daarom is beschermen en droog houden van het groeipunt gedurende de winter van groot belang.

Dit heeft allerlei ziekten en plagen tot gevolg.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Ik heb ook al palmenvoeding gegeven maar er wijzigt niets. Hoe kunt u uw palmbomen onderhouden en ze de beste verzorging geven, wat voor bemesting en hoe vaak, wanneer snoeien etc. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Anderen zochten ook: trachycarpus fortunei. Een palm kan overbemest worden, wees spaarzaam met strooien, houdt u aan de opgegeven dosering.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen