Het kweken van gietijzeren planten outdoors: how to care for outdoor aspidistras

Het kweken van gietijzeren planten Outdoors: How To Care For Outdoor Aspidistras.

Groving Cast Iron Plants Outdoors: How To Care For Outdoor Aspidistras.

Aspidistra elatior (ass-pih-DIS-trah eh-LAY-tee-or) is een robuuste plant die ook bekend staat als de Cast Iron Plant.

Het heet Cast Iron Plant omdat het in staat is om allerlei ernstige omstandigheden te tolereren, zoals hitte, duisternis en droogte.

Om deze reden, verdiende het zijn andere gebruikelijke naam, Barroom Plant.

Het is een populaire huisplant onder mensen die willen een weelderige groene plant maar hebben niets dan slechte ervaring houden van planten.

Het is logisch dat een taaie plant als deze ook een goede outdoor plant kan zijn voor uitdagende instellingen.

In dit artikel bespreken we hoe we de Cast Iron Plant buiten kunnen laten groeien.

The Cast Iron Plant Is Ideal For Warm Woodland Settings.

Cast Iron Plant maakt een prachtige aanvulling op bijna elke tuin in een tropische of semi-tropische omgeving.

Het is winterhard in USDA winterhardheid zones 7 tot en met 11.

Op deze warme locaties, is het gemakkelijk om te groeien als een vaste jaarrond.

In koelere settings, kunt u het instellen als een containerplant tijdens de warme maanden en het bewaren als een huisplant tijdens de winter.

Alternatief, kunt u de planten opgraven tijdens de wintermaanden en de wortelstokken opslaan om in de lente opnieuw te worden geplant.

Cast Iron Plant heeft grote, diepgroene bladeren die tot een voet lang kunnen zijn.

Ze lijken enigszins op Hosta bladeren, dus de plant wordt soms beschouwd als een Hosta substituut.

Deze tropische planten doen het zeer goed in diepe schaduw, dus ze worden vaak gekweekt als onderverdieping planten of genaturaliseerd in bossen omgevingen in het zuiden van de Verenigde Staten.

Ze maken ook goede containerplanten, en vanwege hun grote grootte kunnen ze gebruikt worden als accentplanten of specimenplanten.

Dit geldt vooral voor sommige van de meer interessante cultivars.

Er zijn verschillende soorten van Cast Iron Plant, dus het is gemakkelijk om er een te vinden die vooral oogbrekend is voor uw omgeving.

heeft stoutmoedig gespikkelde bladeren die bijna 3 centimeter breed en 10 centimeter lang zijn.

heeft een heldere gele streep die halverwege het bovenste midden van zijn bladeren loopt.

heeft opvallende gouden gele strepen die in de lengte op zijn bladeren lopen.

heeft witte bladeren die de blik van airbrushing hebben.

heeft willekeurig gespat witte strepen op de bladeren.

toont een sterrenbeeld van kleine, witte vlekken.

In de lente en zomer, kunt u zeer kleine paarse bloemen op een van deze rassen zien.

De bloemen zijn echter nauwelijks merkbaar.

Ze zijn geen punt van interesse voor deze plant.

Aspidistra Elatior is het gelukkigste onder bos-achtige omstandigheden.

Terwijl Cast Iron Plants droogte en slechte bodem kunnen verdragen, geven ze niet de voorkeur aan deze omstandigheden.

Voor het beste resultaat, moeten ze worden geplant in het soort grond dat je zou vinden op de bosbodem, leemrijk, rijk, los, en goed draineren.

Wanneer je plant uw gietijzeren wortelstokken, zorg voor diepe besproeiing en houd de grond licht vochtig totdat de planten zijn gevestigd.

Als je een redelijke regenval hebt in je omgeving, hoef je misschien nooit meer water te geven.

Deze planten hoeven meestal niet bevrucht te worden, maar als je wilt, kun je ze vroeg in de lente een volledige mest geven om ze een goede start te geven voor het groeiseizoen.

Zoals bij de meeste planten, kan te veel water zeer schadelijk zijn.

In zeer droge klimaten of in tijden van droogte, gebruik nat en droog water tijdens het groeiseizoen.

Stop water tijdens de wintermaanden.

Houd goede drainage en goede luchtcirculatie rond Cast Iron Planten buiten.

Bij het planten, altijd een afstand van ten minste een voet tussen planten houden om hen ruimte te geven om zich te verspreiden en te zorgen voor een goede luchtstroom.

Verdelen als nodig om de ideale omstandigheden te handhaven.

Deze groenblijvende vaste planten groeien en verspreiden zich via wortelstokken.

In ideale situaties groeien de planten in dichte klonters met een hoogte van ongeveer twee voeten.

Wanneer uw planten overvol raken, kunt u ze opgraven.

en planten de nieuwe wortelstokken elders of delen ze met vrienden.

Barroom Planten zijn zeer ziekte en ongedierte en hertenbestendig, en ze kunnen ook een zoute, kustinstelling verdragen.

Toch zijn er een aantal omstandigheden die ze niet kunnen verdragen.

Bescherm je gietijzeren planten tegen de harde stralen van de zon.

Ze doen het beste in instellingen die gedompelde of diepe schaduw ontvangen.

Omdat dit bosplanten zijn in hun warme inheemse omgeving, geven ze de voorkeur aan een beschutte locatie.

Laat ze niet worden blootgesteld aan sterke winden, vooral in de winter.

Als bladeren worden beschadigd door wind of andere omgevingsfactoren.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linken aan Amazon.

In de winter hoeft dit slechts één keer per twee weken.

Bekijk meer.

Bekijk meer. Hoe vaak moet je een palmboom water geven?. Bekijk meer. Dit is echt een mooie palmboom met heel veel nuttige functies.

Heeft de verkoper zelf veel kennis van palmbomen?.

Deze palm kan geplaatst worden in een kantoor, woonkamer, kas, maar ook tussen mei en september in uw tuin. In dit hoofdstuk leggen wij verschillende dingen uit over palmbomen. Coniferen zagen er heel goed uit. U kunt alles over deze plant vinden in onze encyclopedie. Deze palm groeit redelijk langzaam, maar bloeit al op jonge leeftijd.

De plant is verkrijgbaar in verschillende potmaten en hoogtes.

Bekijk meer. Deze krijgt geen bananen, maar heeft wel een hele mooie rode bananenplant-look. Bekijk meer. Sommige exemplaren kunnen toch tot 2 meter groot worden. Wanneer je de palmboom Arecaceae .

De hoogte van de bomen die wij aanbieden varieert van 60-80 cm tot 350 cm (inclusief stam).

Afhankelijk van de grootte zult u daarvoor een investering moeten doen.

Gemiddeld groeit een plamboom tussen de 10 en de 30 centimeter per jaar. Het is echter wel sterk aan te raden om de grond te vermengen met mediterrane potgond. De bladertakken worden gebruikt als hout, en ook om palen van te maken. Aan deze takken zitten bladeren, maar het verschilt per palmboomsoort hoe deze eraan vastzitten en hoe ze eruitzien. De kruin van deze palm wordt gebruikt om schaduw te bieden naar andere planten en bomen. De kokosnoot had ook zonder de hulp van de mensheid verspreid kunnen worden, hoewel de rol van de mens bij de selectie en het transport van kokosnoten duidelijk is. Na het plaatsen van de bestelling gaan we direct voor je aan de slag. De verzamelnaam van de palmboom is "Arecaceae". De plaats waar de palmboom geplaatst wordt, moet voldoen aan een aantal voorwaarden:.

Bepaalde soorten moeten wel ingepakt of beschermd worden, dit staat ook beschreven bij het desbetreffende product.

Deze plant kan niet zo goed tegen de kou, dus 's winters moet hij binnengehaald worden. Bekijk meer. Voor gedetailleerde informatie over verzorging, raden wij aan ons artikel te lezen over ziekteverschijnselen, ons encyclopedie artikel over palmboom verzorging, of verderop in dit artikel over de verzorging. Het is een redelijk snelle groeier die voorzichtig behandeld moet worden. De kluit mag goed nat gemaakt worden, opdat hij vochtig blijft.

Hij kan niet zo heel goed tegen vrieskou, en zou 's winters binnen moeten staan.

Brahea armata - Mexicaanse Blauwe Waaierpalm. Er zijn veel verschillende soorten gronden te krijgen, maar wij raden aan om een beetje te investeren in grond die gericht is op de palmboom: Mediterrane Voedingsgrond, van Florentus. krijgt prachtige gele bloemen in de vorm van trossen en kan in de zon en halfschaduw staan. In de zomer moet de palm twee keer per week water krijgen. De kluit mag bij vriestemperaturen niet nat zijn, dus zorg voor een plantenbak die water kan weglekken. "Hét Online Tropisch Tuincentrum én Grootleverancier van Palmbomen en andere Mediterrane Planten.

Een volwassen palmboom kan herkend worden aan het hebben van één of meer slanke stammen, die niet altijd glad zijn, maar vaak opgebouwd zijn uit lagen van oude afgesnoeide takgroeiïngen.

Bekijk meer. Boompjes zijn in goede conditie aangekomen en staan nu al volop in bloei. Deze palmboom komt uit de Filippijnen. Ook geven we je graag meer informatie over het verzorgen van palmbomen. Bekijk meer. Bekijk meer. Eerder in dit artikel hebben wij al uitgebreide uitleg gegeven over deze bijzondere palmboom. Aan de top van de lange slanke stam(men) vindt u de bladerkruin. Eenmaal in bloei hangen ontelbare creme-kleurige bloemen aan meterslange takken omlaag.

Zo laten wij hier nog 1 bladsoort zien dat nog weer anders is, namelijk dat van de Reiziger's Palmboom (Traveller's Palm).

Bekijk meer. Bekijk meer. Ook moet hij af en toe wat bijgevoed worden met (wij raden Palm Focus aan) oplosbare voedingsstoffen, zodat hij goed blijft groeien en sterk blijft. Heeft hij bijna nooit bijvoeding gehad, een slechte bodemstructuur, en optimale weerstomstandigheden, dan raden wij af deze palm te kopen. Een grote Brahea kan in de winter in de volle grond tot wel 5 graden vorst verdragen. Een beetje wind is geen probleem, maar het is zéker aangeraden om de palm in een omgeving te plaatsen omringd met een dicht hoog hek o. Voor veel planten en palmen is het belangrijk om een juiste plaats te bepalen waar hij het beste kan staan.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmboom informatie

Bekijk meer.

De Trachycarpus-soort eist minimaal 3 uur direct zonlicht per dag.

Bekijk meer. Bekijk meer. Bekijk meer. Bekijk meer. Bekijk meer. De oude bladeren verkleuren en gaan doorhangen. U wilt graag één of meer palmbomen voor in uw tuin of kamer. Ook betekent dit vaak een gebrek aan kennis over de achtergrond van zijn/haar product, en dat kan betekenen dat het verhaal niet compleet verteld wordt, waar het product vandaan komt en hoe het behandeld is tijdens de groei. Uw palmboom zal meer kracht hebben om te groeien, weerstand te bieden tegen ziekte, en mooi te blijven.

Dit zijn stuk voor stuk geweldig mooie in Nederland verkrijgbare palmbomen, te krijgen in allerlei maten.

Bekijk meer. Het is een familienaam waar alle palmbomen bij horen. Uit welk land een palmboom komt, en hoe hij daar is opgekweekt bepaalt veel hoe sterk hij is. Bekijk meer. Als een verkoper weinig kennis heeft van zijn product zal hij ook weinig ondersteuning kunnen bieden wanneer het misgaat. Bekijk meer. Nu we het over palmbomen in het algemeen hebben gehad, gaan we nu over op welke palmbomen er nu allemaal geschikt zijn voor Nederland, en hoe ze hier gebruikt worden. Kenmerkend voor de plant is de lange houdbaarheid en de smalle puntige bladeren.

Vandaag een palmboom kopen, binnen 5 werkdagen in huis.

is een robuuste palm en heeft een brede stam van minimaal 50 centimeter. Iedere palmboom uit ons assortiment is geschikt voor buiten in de lente en de zomer. Aanplantpakket kleine mediterraanse bomen. Hij heeft een bijzonder uiterlijk. Over de hele lengte van de tak steken er blaadjes uit de zijkanten. Dat is geweldig nieuws, want dat betekent dat we de tropen in onze eigen tuin kunnen halen!. De grotere volwassene versies geven in de ochtend een lucht af die die doet denken aan de tropen.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen